Lionel Messi in Brugge tijdens de Champions League

Brugge houdt sterrenploeg PSG in bedwang, ook City en Liverpool maken indruk

Spektakel in Manchester en Liverpool en tegenvallende supersterren in Brugge. Behalve de imposante zege van Ajax op Sporting (5-1) was er nog veel meer te genieten op de Europese velden.

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de groep A, B en D in de Champions League.

De uitslagen in de Champions League van woensdag 15 september

Groep A: Club Brugge stunt tegen PSG

Het is dat komende week de WK wielrennen op stapel staan in Vlaanderen, maar anders zou België al weken in de ban zijn van de komst van de sterren van Paris Saint-Germain.

De fans van Club Brugge werden niet teleurgesteld. Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar en ook Georginio Wijnaldum maakten allen hun opwachting in het Jan Breydel-stadion, maar hun status maakten ze niet waar tegen de Belgisch kampioen.

Zonder Ruud Vormer en Bas Dost, maar met Noa Lang hield Brugge de Parijse grootmacht op 1-1 (doelpunten van Ander Herrera en Hans Vanaken). En daar mochten de Fransen nog het meest de handen mee dichtknijpen, want de beste kansen in de tweede helft waren voor de ploeg van uitblinker Lang.

Noa Lang en Neymar tijdens het Champions League-duel tussen Club Brugge en Paris Saint-Germain

Het mooiste moment van Lang was wellicht de omhaal uit een voorzet van die andere uitblinker, Charles De Ketelaere. Spijtig genoeg miste de omhaal de juiste richting.

Op voorhand gaf niemand een stuiver voor de kansen van de Belgisch kampioen op Europese overwintering, maar dat is na vanavond wellicht anders. Met Manchester City en RB Leipzig als tegenstanders zou dat toch een stunt van jewelste zijn.

Groep A: City zegeviert met 6-3

In een waar spektakelstuk won Manchester City met 6-3 van RB Leipzig. Nathan Aké zette City na een kwartier op het juiste spoor met een rake kopbal. Toen Nordi Mukiele een foute terugspeelbal in eigen doel zag belanden, leek City op weg naar een simpele zege.

Nathan Aké viert zijn doelpunt voor Manchester City

Niets bleek minder waar: tot drie keer toe bracht Christopher Nkunku de spanning terug. Uiteindelijk was de klasse van City de Duitsers toch te machtig. Vooral de treffers van Jack Grealish (4-2) en João Cancelo (5-3) waren van grote schoonheid.

Angeliño maakte het einde van de wedstrijd niet meer mee. De oud-speler van NAC Breda en PSV haalde in de slotfase door op doelpuntenmaker Cancelo en kreeg van arbiter Serdar Gözübüyük zijn tweede gele kaart.

Groep B: weer comeback Liverpool tegen AC Milan

In de befaamde Champions League-finale van 2005 kwam Liverpool terug van een 3-0 achterstand tegen AC Milan en sloeg vervolgens toe na strafschoppen. Twee jaar later stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar in de finale en trok Milan aan het langste eind (2-1).

De Italiaanse topclub beleefde daarna magere jaren en speelde de laatste zeven jaar zelfs niet meer op het hoogste podium. De rentree van Milan in de Champions League was er een in stijl, al leverde dat geen drie punten op.

Jordan Henderson schreeuwt het uit na zijn 3-2 tegen AC Milan

Liverpool - zonder Virgil van Dijk - kwam vroeg in het duel op 1-0 na een eigen doelpunt van Fikayo Tomori en had eigenlijk op 2-0 moeten komen, maar Mohamed Salah faalde van elf meter. Vlak voor rust draaiden Ante Rebic en Brahim Diaz het duel om in het voordeel van Milan: 1-2.

Vlak na rust maakte Salah zijn fout goed en Jordan Henderson tekende met een heerlijke dropkick voor de 3-2 eindstand.

Atlético Madrid, waar Antoine Griezmann zijn rentree maakte, liep zich in eigen huis stuk op het stugge FC Porto: 0-0. De Portugezen dachten kort voor tijd nog aanspraak te maken op een onterechte overwinning, maar de treffer van Mehdi Taremi werd om onduidelijke redenen afgekeurd.

Groep D: Real Madrid 'steelt' zege tegen Inter

Ook de topper tussen Internazionale en Real Madrid leek uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel. Maar in de 89ste minuut ging Internazionale, dat met Stefan de Vrij in de basis het betere van het spel had, toch onderuit door een treffer van Rodrygo.

Eerder op de avond zorgde het debuterende FC Sheriff voor een stunt van jewelste door Sjachtar Donetsk met 2-0 te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl