Balende AZ-spelers na de 3-0 nederlaag tegen PSV Pro Shots

In de NOS Voetbalpodcast blikken voetbalcommentatoren Arman Avsaroglu, Jan Roelfs en Jeroen Elshoff samen met presentator Arno Vermeulen terug op het afgelopen voetbalweekend.

In de eredivisie stond de wedstrijd AZ - PSV op het programma. De topper werd met 3-0 gewonnen door de Eindhovenaren en de heren concluderen dat AZ tijdens de afgelopen transferperiode een jasje heeft uitgedaan.

"We kunnen toch wel zeggen dat AZ op dit moment de zwakste selectie in jaren heeft", zegt Avsaroglu. Hij wijst onder ander op het vertrek van Calvin Stengs en Myron Boadu, die beiden naar Frankrijk zijn vertrokken.

"Het is ook wel vreemd dat we dit bestempelen als topwedstrijd", vult Elshoff aan. "Ik denk dat je aan deze wedstrijd toch wel ziet dat AZ een stap terug heeft gedaan."

Roelfs vindt het niet gek dat AZ nu minder presteert. Ook hij refereert aan de transferperiode, waarin de sterkhouders zijn vertrokken. "Vang het maar eens op als coach, dat is een hele klus."

Ook is er aandacht voor het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt, die met de ingevallen doelpuntenmakers Yorbe Vertessen en Ritsu Doan direct invloed had op het wedstrijdverloop.

Ajax begint deze week aan een nieuw Champions League-avontuur en er wordt gefilosofeerd over de beste opstelling van de Amsterdammers. De ploeg van Erik ten Hag speelt tegen Sporting Lissabon en de trainer heeft volgens de commentatoren vooral voorin een puzzel te leggen.

Ook wordt er gesproken over Guus Hiddink. die recentelijk aankondigde te stoppen als bondscoach van Curaçao.

STER reclame