Yves Lampaert ANP

Yves Lampaert heeft zaterdag de nul weggepoetst voor Deceuninck-QuickStep in de Ronde van Groot-Brittannië. De Belg was na 195 kilometer in het Schotse Edinburgh zijn vluchtmakkers Matteo Jorgenson (Movistar) en Matthew Gibson (Ribble) te snel af.

De drie waren als laatsten overgebleven van een kopgroep van zes man (onder wie Pascal Eenkhoorn), die acht minuten pakte.

De Belgische formatie was er al een aantal keren dichtbij, maar Julian Alaphilippe kwam tekort tegen Wout van Aert, in de tijdrit was Ineos sneller en ook Mark Cavendish heeft geen superbenen deze week.

Het moest dan maar in de zevende etappe gebeuren. Deceuninck had twee renners mee, naast Lampaert ook nog Davide Ballerini. Op 8,5 kilometer van de meet gaf Lampaert gas op het derde klimmetje van de dag en alleen Jorgenson en Gibson haakten aan. Ballerini en Eenkhoorn moesten passen.

Ethan Hayter en drievoudig ritwinnaar Wout van Aert, respectievelijk de nummers één en twee van het klassement, waren op 1.51 ook de nummers één en twee van de sprint van het peloton.

De etappekoers wordt zondag afgesloten met een glooiende etappe naar Aberdeen.

STER reclame