Wout van Aert sleurt aan kop in de ploegentijdrit van de Ronde van Groot-Brittannië. Getty Images

Ineos-Grenadiers heeft de derde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. In de ploegentijdrit over 18,2 kilometer in Carmarthenshire was Ineos 17 seconden sneller dan Deceuninck-QuickStep.

De Nederlandse Jumbo-Visma-ploeg eindigde door pech op 20 seconden achterstand, tot ongenoegen van kopman Wout van Aert. De Belg had zijn zinnen gezet op herovering van de leiderstrui, maar die ambitie viel in duigen toen Pascal Eenkhoorn in de laatste kilometer te maken kreeg met een lekke band.

Omdat de tijd van de vierde renner aan de finish telde, moesten Van Aert, Tony Martin en George Bennett wachten op hun ploeggenoot.

Door de zege van Ineos nam de Brit Ethan Hayter de leiderstrui over van Robin Carpenter. De Amerikaan eindigde met zijn ploeg Rally Cycling als elfde, op 1.32 van Ineos. Carpenter had de leiding maandag veroverd door zijn winst in de tweede etappe.

In het algemeen klassement staat Ineos-renner Rohan Dennis tweede op 6 seconden. Wout van Aert (Jumbo-Visma) is op 16 seconden de nummer drie. Eenkhoorn is nog wel de beste Nederlander: hij is zesde met 38 seconden achterstand op Hayter.

De Ronde van Groot-Brittannië duurt tot en met zondag.

STER reclame