Wout van Aert AFP

De eerste etappe van de Ronde van Groot-Brittannië is gewonnen door Wout van Aert. In de rit van 180 kilometer in Cornwall van Penzance naar Bodmin was het geen moment vlak, maar de ploegen van Van Aert (Jumbo-Visma) en Alaphilippe (Deceuninck) maakten al snel duidelijk dat avonturiers vandaag geen kans zouden maken.

De Britten Oliver Stockwell, Max Walker, Jacob Scott, de Amerikaan Joey Rosskopf en de Zuid-Afrikaan Nic Dlamini (die we nog kennen van zijn dappere strijd in de Tour de France, toen hij 45 minuten na de tijdslimiet over de finish kwam) gingen er desondanks direct vanuit de start vandoor, pakten drie minuten en gingen samen over drie hellingen van de derde categorie. Op 20 kilometer van de finish werd Stockwell als laatste in de kraag gevat door het peloton.

De steile finish was namelijk op het lijf geschreven van mannen als Julian Alaphilippe en Wout van Aert. De Franse wereldkampioen begon als eerste, maar viel stil en werd makkelijk voorbijgereden door Van Aert.

De Belgisch kampioen - die zijn eerste wedstrijd reed sinds de Olympische Spelen - werd alleen nog bedreigd door de sterk opzettende Nils Eekhoff, maar hield genoeg over voor de zege.

STER reclame