1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Bol levert en eist Diamond Trophy op, Visser loopt nationaal record

Bol levert op 400 meter horden en eist Diamond Trophy op

De kroon op het seizoen voor Femke Bol. De 21-jarige Amersfoortse zegevierde tijdens de finale van de Diamond League op de 400 meter horden en legde zo beslag op de eerste plek in het eindklassement en dus de Diamond Trophy.

Bol bleef in Zürich met een tijd van 52,80 haar concurrentes Shamier Little en Anna Ryzjykova voor. Door haar eindzege kan Bol ook nog eens 30.000 dollar op haar rekening bijschrijven.

Derde Nederlandse

Na Dafne Schippers (200 meter in 2016) en Sifan Hassan (1.500 in 2015 en 2019 en 5.000 meter in 2019) is Bol pas de derde Nederlandse atlete die de eindoverwinning weet te behalen in de prestigieuze Diamond League.

Bol bleef de hele wedstrijdcyclus ongeslagen op de 400 meter horden. Op de Olympische Spelen eerder deze zomer pakte ze knap brons.

Visser loopt tijdens finale Diamond League nationaal record op 100 meter horden

Nadine Visser liep in Zürich een nationaal record op de 100 meter horden. De 26-jarige Nederlandse snelde naar een tijd van 12,51 en moest alleen Tobi Amusan (12,42) voor laten. De Nigeriaanse pakte daarmee tevens de hoofdprijs van 30.000 dollar.

Vorige week in Brussel waren de rollen nog omgekeerd. Toen zegevierde Visser, op de Olympische Spelen vijfde op dit onderdeel, voor Amusan. Vissers oude toptijd stond tot vandaag op 12,58.

Olympisch kampioene Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico en de Amerikaanse Kendra Harrison, die zilver pakte, ontbraken in Zürich.

Sifan Hassan slaagde er op de 1.500 meter net niet in om de Diamond Trophy in de wacht te slepen. De Nederlandse legde het in de eindsprint af tegen haar concurrente Faith Kipyegon: 3.58,33 om 3.58,55.

De Keniaanse leek in een boeiend duel in de slotronde onder de druk van Hassan te gaan bezwijken, maar had uiteindelijk nog net genoeg over. Hassan kwam op het laatste rechte stuk naast Kipyegon. Die perste er op haar tweede adem nog een versnelling uit, waarop Hassan moest passen.

"Dit was mijn laatste wedstrijd dit jaar", vertelde Hassan na afloop. "Ik wilde nog een keer alles geven. Ik heb na Tokio even rustig aan gedaan, het was best zwaar mentaal en fysiek om me nog een keer op te laden. Ik heb dit jaar ook de nodige problemen gekend, omdat ik vanwege corona niet naar de Verenigde Staten kon. Volgend jaar ga ik daar proberen nog beter te worden."

Hassan komt op 1.500 meter net tekort tegen rivale Kipyegon

Op de 400 meter bij de vrouwen eindigde Lieke Klaver als zevende in 51,09, haar derde tijd ooit. De Amerikaanse Quanera Hayes bleek verrassend de beste in een tijd van 49,88.

Bij de mannen kwam Liemarvin Bonevacia in 45,35 als vijfde over de meet. Daarmee bleef hij ver verwijderd van zijn persoonlijke record van 44,48.

Bonevacia vijfde, Klaver zevende op 400 meter

De Diamond Trophy ging na een spannende strijd in 44,41 naar de Amerikaan Michael Cherry, die al voor de veertiende keer dit jaar een tijd onder de 45 seconden liep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl