NOS Nieuws

Taliban slaan demonstrerende vrouwen met zwepen in Kabul

Op beelden van een demonstratie van eerder vandaag in Kabul is te zien dat de Taliban protesterende vrouwen slaan met zwepen. Tijdens de demonstratie riepen de vrouwen: "Lang leve de vrouwen van Afghanistan!" Ook zou er volgens CNN zijn geslagen met stokken.

Anderen hadden borden bij zich met de tekst 'geen kabinet kan de aanwezigheid van vrouwen negeren!'. Het protest van overwegend vrouwen vond plaats in een wijk in het zuidwesten van de hoofdstad. Op beelden is ook te horen dat de Taliban waarschuwingsschoten lossen over de hoofden van demonstranten. Bij het protest zouden ook journalisten zijn geslagen, meldt CNN.

Dit zijn de beelden, gemaakt door een van de demonstranten. Let op, die kunnen als schokkend worden ervaren:

Talibanstrijders slaan vrouwelijke betogers in Kabul met de zweep

Gisteren werd ook al gedemonstreerd in Kabul, net als afgelopen weekend. De demonstranten worden daarbij steeds hardhandig uiteengejaagd.

Zedenpolitie

Afghaanse vrouwenrechtenactivisten zijn woedend dat de Taliban geen vrouwelijke bewindslieden in de nieuwe overgangsregering hebben aangesteld, iets wat de activisten wel hadden geëist. Kort na hun machtsovername enkele weken geleden zegden de Taliban nog toe dat vrouwen meer vrijheden zouden krijgen. Vrouwenrechtenactivisten waren sceptisch en waarschuwden dat de extremistische groepering zich niet aan zijn woord zou houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl