1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Rapport over reformatorische school Gorinchem mag worden gepubliceerd

De Inspectie van Onderwijs mag het rapport over het Gomarus College in Gorinchem ongewijzigd publiceren. Leerlingen van de reformatorische school worden volgens het rapport gedwongen om hun homoseksuele geaardheid op te biechten aan hun ouders.

Het Gomarus College vond dat het rapport een verkeerd beeld gaf en stapte naar de rechter om de publicatie tegen te houden. De school wil dat bepaalde passages worden aangepast. Van de rechter hoeft dat niet.

Bij een kort geding dat de school aanspande, werd al duidelijk dat het Gomarus niet aan de verplichting voldoet om lhbti-leerlingen een veilige omgeving te bieden.

De school geeft toe dat het op bepaalde punten niet goed is gegaan en benadrukt dat het altijd de bedoeling is geweest om de veiligheid van leerlingen te waarborgen. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt over de omgang met leerlingen en hun seksuele geaardheid, meldt Rijnmond.

Aanleiding voor het onderzoek van de inspectie was een artikel in de NRC, waarin oud-leerlingen vertellen dat ze gedwongen werden om voor hun homoseksuele gevoelens uit te komen tegenover hun ouders, terwijl ze daar zelf niet aan toe waren. De streng gereformeerde school wijst op Bijbelse gronden het praktiseren van homoseksualiteit af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl