George Russell
NOS SportAangepast

Mercedes zet Russell komend seizoen naast Hamilton

Een dag na het nieuws dat Valtteri Bottas renstal Mercedes gaat verlaten heeft het Formule 1-team van wereldkampioen Lewis Hamilton zijn opvolger al gepresenteerd. De 23-jarige landgenoot van Hamilton, George Russell, komt over van Williams.

Een grote schok is het nieuws niet, de komst van Russell hing al langere tijd in de lucht. Vorig seizoen reed hij de Grand Prix van Sakhir in Bahrein als vervanger van Hamilton, die door corona was geveld. Daarnaast is de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, de persoonlijk manager van Russell.

Hamilton, die vorig jaar zijn zevende wereldtitel veroverde, heeft zijn contract afgelopen zomer al met twee jaar verlengd.

Russell sloot zich in 2017 aan bij het opleidingsprogramma van Mercedes. Hij won het kampioenschap in de GP3 series en pakte een jaar later de titel in de Formule 2. Sinds 2019 rijdt hij voor Williams.

"Ik ben dolenthousiast als ik denk aan volgend seizoen", reageert Russell. "Het is een geweldige kans die ik met beide handen wilde aangrijpen. Ik weet dat het pittig zal worden. Valtteri heeft de lat hoog gelegd. Hij levert week in week uit, pakt zeges, pole positions en heeft het team geholpen in het winnen van vier WK-titels voor constructeurs."

Teambaas Wolff is in zijn nopjes met de nieuwe coureur. "Hij is een winnaar gebleken in meerdere racecategorieën en in de afgelopen drie seizoenen bij Williams heeft hij laten zien wat zijn potentie is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl