Alexander Zverev Reuters

Alexander Zverev heeft zijn goede niveau van deze zomer doorgetrokken naar de US Open. De olympisch kampioen uit Duitsland bereikte na een sterke partij tegen Jannik Sinner de kwartfinales: 6-4, 6-4, 7-6 (7).

De 20-jarige Sinner kon goed meekomen met zijn vier jaar oudere tegenstander, maar liet het simpelweg op de belangrijke punten liggen. Het Italiaanse talent verspeelde in de derde set liefst vijf setpunten.

Sinner zal met name van zijn setpunt op 6-5 in de tiebreak nog even wakker liggen. Hij had bij het net de hoek voor het uitkiezen, maar jaagde de bal met een wild geslagen forehand buiten de lijnen.

Jannik Sinner EPA

Zverev benutte daarna op 8-7 zijn eerste matchpoint, waarbij opnieuw een onnodige fout van Sinner de doorslag gaf.

Vijftiende zege op rij

Het was voor Zverev zijn vijftiende overwinning op rij. "Tennissers die de afgelopen maanden veel wedstrijden hebben gespeeld, krijgen zelfvertrouwen en maken onder druk de juiste keuzes", verklaarde de verliezend finalist van vorig jaar zijn sterke periode.

Zverev moet het in de volgende ronde opnemen tegen Lloyd Harris. De 24-jarige Zuid-Afrikaan (ATP-46) ontdeed zich met opvallend gemak van de Amerikaan Reilly Opelka (ATP-24): 6-7 (6), 6-4, 6-1, 6-3.

Het is voor Harris zijn eerste kwartfinaleplaats op een grandslamtoernooi.

STER reclame