Carlos Alcaraz
NOS Sport

Alcaraz jongste kwartfinalist, Medvedev volgende opponent Van de Zandschulp

Carlos Alcaraz mag zich na zijn zege op Peter Gojowczyk de jongste kwartfinalist bij de US Open in het 'Open tijdperk' noemen. De 18-jarige Spanjaard, nummer 55 op de wereldranglijst, rekende in de vierde ronde in vijf sets af met de Duitser (ATP-141) die halverwege de vierde set problemen kreeg met zijn dij: 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0.

Alcaraz, die in New York een ronde eerder verraste met een zege - eveneens in vijf sets - op de als derde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas, is acht dagen jonger dan Andre Agassi toen de Amerikaan in 1988 zelfs tot de laatste vier reikte.

In de kwartfinales komt Alcaraz te staan tegenover Félix Auger-Aliassime. De als twaalfde geplaatste Canadees was met 4-6, 6-2, 7-6 (6), 6-4 te sterk voor Frances Tiafoe, de Amerikaan die een ronde eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Rus Andrej Roeblev, de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Medvedev snel klaar

Daniil Medvedev, de nummer twee van de wereld, is op de US Open de volgende tegenstander van de in New York stuntende Botic van de Zandschulp. De Rus had in de vierde ronde niet veel te duchten van de Brit Daniel Evans (ATP-27), die hij met 6-3, 6-4, 6-3 versloeg.

Daniil Medvedev

Medvedev had slechts 1 uur en 45 minuten nodig om zich van Evans te ontdoen, ruim tweeënhalf uur minder dan Van de Zandschulp eerder op de dag op de baan stond tegen Diego Schwartzman.

Medvedev staat voor het derde jaar op rij in de kwartfinales. Hij was in 2019 verliezend finalist - Rafael Nadal was hem in vijf sets de baas - en reikte in 2020 tot de halve finales. Begin dit jaar speelde hij bij de Australian Open zijn tweede grandslamfinale. In Melbourne kende Novak Djokovic weinig problemen met hem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl