Arjen Robben bezorgde Oranje in 2010 op een grote teen van Iker Casillas na de wereldtitel
NOS Voetbal

Gestopte Robben ontvangt allereerste oeuvreprijs van de eredivisie

Arjen Robben is de allereerste winnaar van de oeuvreprijs van de eredivisie. De nieuwe prijs wordt uitgereikt aan een speler met een uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlandse voetbal.

Komende woensdag wordt de prijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse Voetballer van het Jaar-gala.

"Robben is het levende bewijs dat jongensdromen kunnen uitkomen. Gezegend met een door God gegeven talent en een buitenaards doorzettingsvermogen heeft hij eigenhandig het aanzien van het Nederlands voetbal nog flink wat mooier gemaakt. Een Hollandse meester", aldus Jan de Jong, de directeur van de eredivisie.

Arjen Robben schoot Bayern München in 2013 hoogstpersoonlijk naar de winst van de Champions League

Robben zette deze zomer een definitieve punt achter zijn loopbaan. De 37-jarige Groninger vierde grote successen met Bayern München en schoot Oranje in 2010 op een grote teen van Iker Casillas na naar de wereldtitel.

Naast Bayern kwam Robben uit voor FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid. De vleugelflitser van weleer keerde begin vorig seizoen onverwachts terug in het profvoetbal, in het shirt van jeugdliefde FC Groningen. Maar die rentree verliep Robben-onwaardig, met veel blessures en weinig speelminuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl