Arjen Robben debuteerde eind 2000 namens FC Groningen in het profvoetbal
NOS VoetbalAangepast

Robben zet jaar na comeback definitief een punt achter zijn loopbaan

De loopbaan van Arjen Robben zit er nu echt op. De 37-jarige aanvaller stopt een jaar na zijn plotselinge comeback in het shirt van FC Groningen met voetballen.

"Het voetbalhart wilde graag verder, vooral met dat uiteindelijke doel van een volle Euroborg in het vooruitzicht", aldus Robben op de website van FC Groningen. "Maar de beslissing om te stoppen is eerlijk en realistisch. Daarom ben ik vanaf vandaag geen speler meer, maar supporter van onze FC."

Robben stopt, maar niet van harte: 'Het voetbalhart wil nog'

Robben keerde vorige zomer na een jaar afwezigheid terug op de voetbalvelden. Uit clubliefde, zei de aanvaller destijds. Als een andere club dan FC Groningen bij hem had aangeklopt had hij 'nee' gezegd. Maar de comeback werd niet wat hij ervan gehoopt had.

Tegengevallen

Door blessures kwam Robben slechts tot zeven wedstrijden, waaronder vier invalbeurten. "Terugkijkend op het afgelopen seizoen moet ik toch tot de eerlijke conclusie komen dat het aantal wedstrijdminuten is tegengevallen", aldus Robben.

De 96-voudig international van Oranje noemde de beslissing te stoppen "heel moeilijk, omdat het verstand en de emotie recht tegenover elkaar stonden". Uiteindelijk won het verstand het dus, waardoor Robben profvoetballer-af is.

  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS

Robben debuteerde op 2 december 2000 namens FC Groningen in het profvoetbal. Anderhalf jaar later verkaste hij naar PSV, waarna hij via Chelsea en Real Madrid in 2009 bij Bayern München belandde.

In München vierde Robben zijn grootste successen. Met Bayern werd hij acht keer kampioen van Duitsland en won hij de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubteams.

In 2014 werd Robben verkozen tot Sportman van het Jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl