NOS Voetbal

Stralende Robben neemt Groningen bij de hand tegen Emmen (0-4)

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - FC Groningen

Voor het eerst sinds 13 september vorig jaar in de basis. En meteen zijn stempel op de wedstrijd drukken. Laat dat maar aan Arjen Robben over. Zijn FC Groningen won, mede door twee assists van hem, met 4-0 bij FC Emmen.

Een plek in de play-offs voor Europees voetbal is daardoor vrijwel zeker.

Op sleeptouw

De 37-jarige Robben keerde vorig jaar zomer terug bij zijn oude liefde, maar kon zijn klasse door het zoveelste blessureleed nog maar nauwelijks tentoonspreiden. In Emmen, op het door hem verfoeide kunstgras, nam Robben Groningen, dat zijn vorige drie duels verloor, op sleeptouw.

Het begon al met een speelse warming-up waar hij een ballenjongen bij betrok.

Live is life: warming-up Robben à la Maradona

Robben was bij de 1-0 van Bart van Hintum voor rust nog toeschouwer. De verdediger kopte raak uit een vrije trap van Ramon Pascal Lundqvist.

Groningen was de betere, al had Emmen pech dat het in de beginfase niet op voorsprong kwam na een inzet van Sergio Peña. Doelman Sergio Padt bracht redding en werd in het vervolg van het duel nauwelijks meer op de proef gesteld.

Eerste assist Robben

Collega Michael Verrips daarentegen wel. Kort na de pauze moest hij zich gewonnen geven op een knal van Alessio Da Cruz. Aangever Robben legde de bal uit een vrije trap slim panklaar voor Da Cruz.

Arjen Robben viert de 2-0 van FC Groningen tegen Emmen.

De koek was nog niet op, want opnieuw Robben stelde Da Cruz in staat om te scoren. De blijdschap van de 96-voudig international bij elke treffer was puur. Zoals een echte liefhebber betaamt. Een liefhebber die voor de aftrap nog even een balletje stond te trappen met een ballenjongen.

Na tachtig minuten verliet Robben heelhuids het veld en vanaf de kant zag hij de ingevallen Paulos Abraham de 4-0 op het bord zetten. En opnieuw lachte de routinier zijn tanden bloot.

Groningen staat door de zege stevig op de zevende plek en kan zich alvast gaan richten op de play-offs. Emmen blijft zestiende en snakt na twee nederlagen van 4-0 op een rij weer naar een broodnodig succesje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl