Robben als een kind zo blij: 'Dit wilde ik heel graag'

Als een kind zo blij, zo stond Arjen Robben na afloop van het gewonnen duel met FC Emmen voor de camera. "Hier doe je het voor, dit wilde ik heel graag. Begin dit seizoen heb ik gezegd: ik doe dit, ik wil Groningen helpen."

Daar kwam tot vandaag binnen de lijnen nog weinig van terecht. Maar met zijn overtuigende optreden, met twee assists als bewijs, liet de inmiddels 37-jarige Robben nog altijd zien over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken.

"Dit was voor mij de ultieme beloning. Voor het harde werken, het terugkomen, de club helpen. Ik ben gelukkig", aldus een stralende en fitte Robben.

Nooit op getraind

Voor het eerst in zijn leven voetbalde hij bovendien op kunstgras. "Ik had er ook nog nooit op getraind. Aan het begin van het seizoen wilde ik deze wedstrijd waarschijnlijk overslaan, maar je zit zó dicht op het einde. Dan wil je erbij zijn, zelfs als het op straat was geweest."

Een Robben in deze vorm is ook na de zomer een verrijking voor de eredivisie. Plakt hij er wellicht nog een extra jaar aan vast? "Daar ga ik een beslissing over nemen als het seizoen voorbij is. Nu is het makkelijk, als je in een flow zit. Maar ik heb ook heel lang in een andere gemoedstoestand gezeten. Dan is het wat minder gezellig. Ergens in de vakantie ga ik nadenken."

Betrokkenen allemaal onder de indruk van inmiddels 37-jarige Robben

Trainer Danny Buijs had lovende woorden over voor Robben. "Hij brengt een bepaalde autoriteit met zich mee. Daar kunnen andere jongens zich aan optrekken. Arjen heeft een ongelooflijke meerwaarde. Zowel binnen als buiten de lijnen. Als je besluit om het team op kunstgras te helpen en je vult het zo in, dat zegt wel heel veel over Arjen Robben."

Robben beëindigde in 2019 bij Bayern München zijn loopbaan en maakte vorige zomer verrassend bekend terug te keren bij FC Groningen, de club waar hij zijn loopbaan ook begon.

Stiekem denken aan Oranje

Tegenover de schrijvende pers verklaarde Robben na afloop dat hij stiekem nog denkt aan Oranje en het Europees kampioenschap van komende zomer. "Toen ik afgelopen zomer hiermee begon was dat wel iets uit mijn stoutste dromen. Eerst maar realistisch blijven en kijken hoe het de komende weken gaat. Daarna zien we wel."

Live is life: warming-up Robben à la Maradona Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Robben deed met het Nederlands elftal mee aan de EK's van 2004, 2008 en 2012 en de WK's van 2006, 2010 en 2014. De buitenspeler beëindigde in oktober 2017 zijn loopbaan als international, nadat Oranje er niet in was geslaagd zich te plaatsen voor het WK van 2018.

Trainer Buijs zou het wel weten als hij De Boer was. "Daar zou ik geen seconde over hoeven nadenken. Een speler met zulke kwaliteiten in je kleedkamer, met zo'n karakter. Je zou gekke Henkie zijn als je dat laat lopen."

STER reclame