Mario Götze ANP

PSV kan twee jaar langer beschikken over de diensten van Mario Götze. De 29-jarige Duitser heeft zijn na dit seizoen aflopende contract in Eindhoven verlengd tot 2024.

"Ik ben erg gelukkig met wat ik hier heb gevonden", aldus de 63-voudig international, die sinds hij in oktober 2020 voor PSV tekende 35 duels voor de Brabantse club afwerkte. Hij was tot dusver goed voor tien doelpunten en tien assists.

"In de laatste dagen van het transferwindow hebben verschillende clubs serieuze belangstelling voor hem getoond", vertelt John de Jong, directeur voetbalzaken bij PSV. "Enkele daarvan zijn actief in de Champions League. Desondanks kiest Mario voor PSV. Hij wil prijzen winnen met de club. Die ambitie delen wij en wij zijn vanzelfsprekend ontzettend blij dat hij zijn toekomst hier ziet."

Götze speelde voor zijn komst naar PSV voor de Duitse topclubs Borussia Dortmund en Bayern München en was in de WK-finale van 2014 de matchwinnaar door tegen Argentinië in de verlenging het enige doelpunt van het duel voor zijn rekening te nemen.

STER reclame