Sonny Colbrelli heeft in de Benelux Tour een mooie dubbelslag geslagen. De Italiaanse kampioen won de zesde etappe door de Ardennen en nam de leiderstrui over van de Zwitser Stefan Küng.

Colbrelli slaat dubbelslag in Benelux Tour ondanks sterk rijdende Dumoulin Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Colbrelli koos op 49 kilometer voor de streep in Houffalize voor de aanval op de Côte des Moines (8%). In een mum van tijd had de coureur van Bahrein de achterstand van veertien seconden op klassementsleider Küng gedicht.

Zijn medevluchters Matej Mohoric en Marc Hirschi waren toen al opgeraapt door de sterk rijdende Tom Dumoulin die op de Côte Saint-Roch het leidende trio al bijna te pakken had, maar daar het laatste sprongetje net niet kon maken.

Onwil

Nadat Mohoric en Hirschi alsnog in de kraag waren gegrepen, wilde Dumoulin ook koploper Colbrelli terughalen, maar hij stuitte op de onwil van Tim Wellens, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts en Jasper Stuyven.

De Italiaan profiteerde dankbaar en boekte zijn vierde overwinning van het seizoen. Op dik veertig seconden sprintte Mohoric naar de tweede plaats.

De Benelux Tour sluit zondag af met een rit die eindigt in het Belgische Geraardsbergen. Dan krijgen de renners onder meer drie keer de Muur van Geraardsbergen voorgeschoteld.

Gouden kilometer

"Ik had niet gedacht dat ik het zou volhouden", vertelde de 31-jarige Colbrelli nadat hij weer enigszins op adem was gekomen. "Ik reed weg om de bonificatieseconden te pakken."

Drie keer passeerde hij als eerste de streep in de zogenoemde gouden kilometer, goed voor negen extra seconden. "Samen met Mohoric hadden we wel besloten er vol voor te gaan vandaag. En het heeft wat opgeleverd."

STER reclame