NOS Wielrennen

Ewan wint vijfde etappe Benelux Tour, voor Colbrelli en Van Poppel

Ewan wint vijfde etappe Benelux Tour, voor Colbrelli en Van Poppel

Caleb Ewan heeft de vijfde etappe van de Benelux Tour gewonnen. De Australiër van Lotto Soudal was in de massasprint in Bilzen te snel voor Sonny Colbrelli, Danny van Poppel en Peter Sagan.

De renners kregen in de 192 kilometer lange etappe door Belgisch-Limburg vijftien klimmetjes voor de kiezen. Hugo Houle, Casper Pedersen en Jack Bauer gingen na dertig kilometer op avontuur, maar op 11 kilometer van de finish werden Bauer en Pedersen als laatsten teruggepakt.

Lang leek Colbrelli er met de etappezege vandoor te gaan, maar in de laatste meters werd de Italiaan voorbij gesneld door Ewan. Danny van Poppel, die in de vorige etappe ook al derde werd, deed voorin mee maar kwam tekort voor de zege.

Küng lost Bissegger af

Klassementsleider Stefan Bissegger kon het hoge tempo in de finale niet aan en moest de leiderstrui afstaan aan Stefan Küng. Remco Evenepoel ging niet meer van start vanwege maagproblemen, Kasper Asgreen greep naast de leiderstrui vanwege materiaalpech.

Küng heeft in het algemeen klassement nu 2 seconden voorsprong op de Australiër Luke Durbridge. Mike Teunissen is op de twaalfde plaats de hoogst geklasseerde Nederlander. Hij moet 33 seconden goedmaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl