Andre Onana ANP

Doelman André Onana is de komende tijd nog niet welkom bij het eerste elftal van Ajax. Hij moet in aanloop naar het einde van zijn dopingschorsing vooralsnog de training bij Jong Ajax hervatten. Dat heeft technisch directeur Marc Overmars de sluitpost verteld.

De schorsing van Onana loopt donderdag 4 november af. Volgens de regels mag hij twee maanden eerder, dus vanaf komende zaterdag, de training bij zijn club weer oppakken.

Op termijn eerste elftal?

"We hebben besloten dat Andre gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax. Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag", zegt Overmars.

"Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces."

Ajax trok afgelopen transferperiode onder andere keepers Remko Pasveer (Vitesse) en Jay Gorter (Go Ahead Eagles) aan.

Furosemide in urine

Bij Onana werd vorig jaar oktober na een dopingcontrole buiten wedstrijdverband het verboden middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. Het tuchtorgaan van de UEFA schorste hem daarop voor twaalf maanden. Het internationaal sporttribunaal CAS bracht de schorsing van Onana terug tot negen maanden.

Andre Onana ANP

Ajax staakte in april van dit jaar de onderhandelingen met Onana over een verlenging van zijn contract. Beide partijen kwamen er niet uit. Het contract van de Afrikaan loopt volgend jaar zomer af. Daarna is hij transfervrij. Ajax hoopte Onana in de afgelopen transfertermijn aan een andere club te verkopen.

Met name trainer Peter Bosz van Olympique Lyon toonde interesse, maar het kwam niet tot een transfer.

STER reclame