NOS VoetbalAangepast

Advocaat begint met gelijkspel aan Iraakse WK-missie, tegenvaller voor Van Marwijk

Advocaat na gelijkspel Irak tegen Zuid-Korea: 'Heel blij met het resultaat'

Dick Adcocaat heeft bij zijn debuut als bondscoach van Irak knap met 0-0 gelijkgespeeld bij Zuid-Korea, waar hij in 2005 en 2006 bondscoach was. Het duel in Seoul was de opening van groep A in de derde ronde van Aziatische WK-kwalificatie. Bert van Marwijk kwam in dezelfde groep met de Verenigde Arabische Emiraten niet verder dan 0-0 tegen Libanon.

Zuid-Korea was tegen Irak de dominerende ploeg, maar vond weinig openingen in de hechte Iraakse verdediging. Lee Jae-sung liet voor rust de grootste kans van de Zuid-Koreanen liggen. Hij schoot van dichtbij over.

Hwang Ui-jo (r) en Ahmed Ibrahim (l)

Later op donderdag wist Iran door een doelpunt van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh met 1-0 te winnen van Syrië, waardoor het de leiding nam in groep A. Van Marwijk stelde met de Verenigde Arabische Emiraten thuis teleur tegen Libanon: 0-0.

Dinsdag begint de tweede speelronde met onder meer Irak-Iran in Doha. Van Marwijk gaat met de VAE op bezoek bij Syrië en heeft een zege nodig.

Verlies Japan

In groep B opende Japan met een verrassende 1-0 thuisnederlaag tegen Oman. Issam Al Sabhi maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. Australië en Saoedi-Arabië maakten tegen respectievelijk China (3-0) en Vietnam (3-1) geen misstap.

De nummers één en twee van iedere groep in de Aziatische WK-kwalificatie gaan naar het WK in Qatar. De nummers drie gaan verder in de volgende kwalificatieronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl