Een van de woningen in Alblasserdam die op last van de burgemeester werd gesloten JB Media

De politie heeft een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Uit onderzoek is gebleken dat er eerder dreigbrieven zijn bezorgd op verschillende adressen. De politie vermoedt dat de vrouw hier een rol bij heeft gespeeld, meldt de regionale omroep Rijnmond. Ze wordt verhoord over haar rol in de zaak.

Afgelopen weekend vonden er meerdere incidenten plaats in Alblasserdam. Zo was er in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie bij een huis aan De Boezem. Bij een nabijgelegen woning in de Merelstraat werd later een explosief gevonden. Dezelfde nacht werd ook een woning aan de Tromplaan in Hendrik-Ido-Ambacht beschoten.

Die explosie sloeg een gat in een deur:

Explosie bij woning in Alblasserdam

Beide woningen in Alblasserdam waren onlangs afgesloten in het onderzoek naar de zogeheten 'vergisontvoering', waarvan een 56-jarige man uit Hoofddorp slachtoffer was. De man werd een week na zijn ontvoering achtergelaten op straat in Delft.

Daarop belde hij bij meerdere woningen aan om hulp te vragen.

Een van die bewoners deed open. In deze video van die dag doet ze haar verhaal:

'Hij riep dat hij ontvoerd was, ik dacht: die is dronken'

Een bewoner van het huis aan De Boezem meldde zich daarna bij de politie met de mededeling dat hij mogelijk het echte doelwit van de ontvoering was. Zijn woning werd uit voorzorg gesloten, net als later de woning aan de Merelstraat.

Afgelopen weekend brak ook brand uit bij een bedrijfspand in Alblasserdam. Eerder, op 14 augustus, reed een auto tegen de gevel aan van een ander bedrijfspand in Zwijndrecht, waarna het gebouw door brand werd verwoest.

Volgens de politie hebben de bedreigingen en ontvoering mogelijk te maken met de onderschepping van bijna 1900 kilo cocaïne uit Ecuador, eind vorige maand in de haven van Antwerpen.

STER reclame