ANP
NOS Nieuws

Nog onveilig: ook komende maanden preventief fouilleren in omgeving afgeperst fruitbedrijf

De omgeving van het afgeperste fruitbedrijf in de Gelderse plaats Hedel blijft tot zeker 1 december nog een veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat iedereen in dat gebied preventief gefouilleerd mag worden.

De burgemeester van Maasdriel, waar Hedel onder valt, heeft de termijn voor de tweede keer verlengd.

Bij politiecontroles zijn de afgelopen maanden meerdere keren vuurwapens en andere wapens in auto's gevonden. Volgens de gemeente versterkt dat het gevoel van onveiligheid bij inwoners en is de situatie rond het fruitbedrijf nog steeds onveilig.

Daarom blijft de omgeving voorlopig een veiligheidsrisicogebied. Vooral in het weekend worden de op- en afritten van de A2 gecontroleerd.

Vondst cocaïne bij politie gemeld

De problemen begonnen in 2019, toen medewerkers van het fruitbedrijf een partij cocaïne ontdekten in een lading bananen.

Het bedrijf stapte naar de politie en sindsdien willen de criminelen die achter het transport zitten de waarde van de partij cocaïne, anderhalf miljoen euro, verhalen op het fruitbedrijf.

Toen er verdachten werden opgepakt, kregen familieleden van de directie van het bedrijf en medewerkers met geweld te maken.

Een van de slachtoffers van de afpersingszaak deed eerder zijn verhaal tegen Omroep Gelderland:

'Sommigen hebben hun kinderen bij familie geplaatst'

Er werd geschoten op huizen, er werd brand gesticht bij andere huizen en er werd een handgranaat bij iemand naar binnen gegooid.

In juni werd duidelijk dat de politie al bijna twee jaar lang tussen de 300 en 400 medewerkers van het fruitbedrijf, directieleden en hun familie beveiligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl