Dumoulin zesde in tijdrit Benelux Tour, zege en leiderstrui voor Bissegger Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ruim een maand na zijn zilveren medaille in Tokio, heeft Tom Dumoulin dinsdag opnieuw getoond dat het met zijn tijdrijdersbenen wel goed zit. De Nederlander van Jumbo-Visma werd in de tweede etappe van de Benelux Tour zesde in de 11,1 kilometer lange race tegen de klok door Lelystad.

Dumoulin was 23 seconden langzamer dan de Zwitser Stefan Bissegger, die door zijn zege ook de leiding overneemt in de etappekoers.

Bissegger behoorde maandag tot de 33 renners die een minuut pakten op de rest. De kans dat hij de leiderstrui zou overnemen van de ritwinnaar van maandag, Tim Merlier, was derhalve groot, al moest de 22-jarige Zwitser wel afrekenen met andere hardrijders in die kopgroep van maandag: Stefan Küng, Kasper Asgreen en Victor Campenaerts.

Tom Dumoulin ANP

Bissegger haalde een gemiddelde van 54,890 kilometer per uur en klokte 12,08, waarmee hij Küng (12,28) en Asgreen (12,29) ruim voorbleef. De Italiaan Edouardo Affini kwam met 12,23 nog het dichtst in de buurt van de tijd van de renner van EF.

Wilco Kelderman, maandag nog alert en aanwezig in de eerste groep van 33 renners, stelde teleur en klokte 12,59, bijna een minuut langzamer dan Bissegger.

Woensdag gaat de Benelux Tour verder met een etappe van Essen naar Hoogerheide.

STER reclame