Simona Halep
NOS SportAangepast

Halep en Muguruza omzeilen lastige hordes in eerste ronde US Open

Simone Halep heeft op de US Open de tweede ronde bereikt. De nog net geen 30-jarige Roemeense, als twaalfde geplaatst in New York, lootte bepaald niet gunstig met Camila Giorgi, maar versloeg de Italiaanse, die twee weken geleden in Montreal nog een WTA-1000-toernooi won, met 6-4, 7-6 (3).

Giorgi neemt de ballen bijzonder snel en gunt zo haar opponenten amper tijd om zich goed te positioneren. Bij Halep, bekend om haar goede voetenwerk en vechtlust, had die strijdwijze minder succes.

Pas toen de voormalige nummer één van de wereld, die door een hardnekkige kuitblessure Roland Garros, Wimbledon en de Spelen miste en dit jaar voor het eerst sinds 2014 buiten de mondiale toptien belandde, voor de winst mocht serveren, slaagde de Italiaanse erin haar opponente te breken. Tot tweemaal toe zelfs. Ze overleefde en passant twee matchpoints, maar speelde vervolgens een slordige tiebreak.

Halep won Roland Garros (2018) en Wimbledon (2019) al eens en haalde op de Australian Open de finale (2018), maar in New York reikte ze nooit verder dan de halve finales. Dat lukte haar in 2015.

Muguruza draait rollen om

Ook Garbiñe Muguruza moet zich bij de loting achter de oren hebben gekrabd toen Donna Vekic uit de koker rolde. De Spaanse had het enige onderlinge duel met de Kroatische op hardcourt namelijk verloren, in twee tiebreaks. In New York waren de rollen echter precies omgedraaid: 7-6 (4), 7-6 (5).

Garbiñe Muguruza

Zoals de cijfers al doen vermoeden was het een gevecht op het scherp van de snede. Vekic sloeg harder en Muguruza was beter in de rally's. De lef van de als negende geplaatste Spaanse in de tiebreaks gaf uiteindelijk de doorslag.

Muguruza, die net als Halep Roland Garros (2016) en Wimbledon (2017) won en de finale haalde in Melbourne (2020), presteert beduidend minder op de US Open. Bij acht vorige deelnames haalde ze één keer de vierde ronde, in 2017.

Herhaling finale 2017

Sloane Stephens en Madison Keys stonden wel al eens in de eindstrijd in New York. In 2017, tegen elkaar. Die hoogtijdagen liggen inmiddels ver achter beide Amerikaansen, die elkaar op de eerste dag van de lopende editie van de US Open opnieuw troffen.

Net als vier jaar geleden trok Stephens aan het langste eind. De nummer 66 van de wereldranglijst sloeg tegen de huidige 42 van de mondiale ladder toe op haar derde matchpoint: 6-3, 1-6, 7-6 (7).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl