NOS Voetbal

'Gakpo is klaar voor basisplaats Oranje, hij gaat belangrijke speler worden'

Janssen in Studio Voetbal: 'Gakpo is klaar voor basisplaats in Oranje'

Het Nederlands elftal komt maandag bij elkaar voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. Pierre van Hooijdonk kruipt in Studio Voetbal in de huid van bondscoach Louis van Gaal en verwacht een 4-3-3-systeem.

Van Hooijdonk denkt dat Van Gaal de voorkeur geeft aan Justin Bijlow op doel, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Blind achterin. "Ik denk dat Daley Blind aan de linkerkant gaat spelen", zegt hij. Daarmee kan Van Gaal volgens Van Hooijdonk beter inspelen op eventuele wisselingen van systeem door Noorwegen.

Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong staan volgens Van Hooijdonk op het middenveld van Oranje. Theo Janssen twijfelt: "Het zou me niks verbazen als Blind op het middenveld speelt."

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg was vrijdag bij de bekendmaking van de selectie in Zeist en proefde uit de woorden van Van Gaal ook een neiging naar 4-3-3. "De spelers willen het graag en met Steven Bergwijn heeft hij een extra optie als buitenspeler."

Van Hooijdonk kruipt in huid Van Gaal: 'Blind op linksback'

Van Hooijdonk verwacht geen basisplaats voor Bergwijn, wel voor Donyell Malen, Memphis Depay en Cody Gakpo. In die laatste keuze voor de PSV-aanvaller Gakpo kan Janssen zich helemaal vinden. "Die jongen heeft alles", zegt hij. "Fijn balgevoel, een goede steekpass, dribbels en is sterk tussen de linies."

Gakpo debuteerde op het afgelopen EK als invaller in Oranje in het duel met Noord-Macedonië. Afgelopen zaterdag maakte de 22-jarige Eindhovenaar tegen FC Groningen (5-2) de openingsgoal en gaf hij twee assists.

"Ik kan heel erg van hem genieten", gaat Janssen verder. "Hij gaat een belangrijke speler worden voor Oranje. Hij is klaar om in de basis staan van Oranje. Ik zou hem zeker opstellen. Er zijn andere opties, maar die zijn niet zo effectief als hij."

Van Hooijdonk: "En die zijn niet zo in vorm als hij."

Kijk hieronder naar de presentatie van Danny Buijs over de zwakte van PSV en de vaste rubrieken: Eindsignaal door Frank Heinen (over Johnny Rep), Korte Corner door Marcel van Roosmalen ("de scherpte ontbrak") en Eredivisieweekend in vogelvlucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl