Een GGD-medewerker in Rotterdam ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2342 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 128 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2562 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 6 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting iets af. Er liggen nu 642 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 645), van wie 224 op de IC (gisteren ook 224), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatënten in het ziekenhuis schommelt al enkele weken tussen de 600 en 700.

NOS

Bij het RIVM werden twee overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld zes doden per dag, hetzelfde aantal als een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag de cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

NOS

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 140 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 160.

NOS

STER reclame