ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2853 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 226 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2585 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 9 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe met 1 patiënt. Er liggen nu 659 mensen met corona in het ziekenhuis. Van hen liggen er 222 op de intensive care, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat laatste is een toename van 4.

De ziekenhuisbezetting blijft momenteel ongeveer gelijk: hij stijgt niet, maar wil ook niet echt dalen.

NOS

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft ook een stuk hoger dan voor de 'discopiek' van juli. Dagelijks worden gemiddeld 15 IC-opnames en 60 opnames op de verpleegafdelingen geregistreerd. De eerste zeven dagen van juli ging het om minder dan één IC-opname per dag, evenals 8 opnames daarbuiten.

NOS

Bij het RIVM werden 4 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 7 doden per dag, tegen 6 doden per dag een week eerder.

NOS

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recentelijk coronagevallen waren. Er zijn nu 141 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 161.

NOS

STER reclame