Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - FC Twente Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

SC Cambuur heeft de eerste drie punten van dit seizoen te pakken. Na twee nederlagen was de ploeg van Henk de Jong in eigen huis te sterk voor FC Twente, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde door de rode kaart van Luka Ilic.

Bij FC Twente keerde spits Ricky van Wolfswinkel na een blessure terug in de basis en hij zag dat zijn ploeg het moeilijk had in de eerste helft. Cambuur speelde, gesteund door ruim zesduizend supporters, energiek en liet bij vlagen prima spel zien.

Na een halfuur kregen de Friezen de beste kans op het openingsdoelpunt. Middenvelder Robin Maulun schoot de bal op doel na goed voortrekken van Tamás Kiss, maar Lars Unnerstall haalde bal met een katachtige redding uit het doel.

Van Wolfswinkel keerde tegen Cambuur terug van een blessure Pro Shots

Vlak voor rust kreeg Van Wolfswinkel aan de andere kant ook de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Hij kon net niet goed genoeg zijn hoofd achter de bal krijgen na een goede voorzet van Giovanni Troupée.

Van Wolfswinkel werd samen met Michel Vlap na een uur spelen door trainer Ron Jans naar de kant gehaald, omdat Luka Ilic rood kreeg tien minuten na rust. De Serviër ging wild door op uitblinker Alex Bangura en pakte zijn tweede gele kaart.

SC Cambuur viert de 1-0 Pro Shots

Tegen tien man ging Cambuur op zoek naar de overwinning en na ruim een uur kregen de Friezen loon na werken. Jacobs, die er na rust was ingekomen voor Kiss, was het eindstation van een goede aanval van Cambuur en kon de bal makkelijk in het doel tikken.

Stevens redt knap, Jacobs maakt 2-0

Met een man minder ging FC Twente in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker. Luca Everink was er heel dichtbij, maar voormalig FC Twente-doelman Sonny Stevens redde heel knap op het goede schot van Everink.

In de blessuretijd maakte Jacobs met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde. Zo pakten de Friezen de eerste drie punten van het seizoen.

Invaller Jacobs bezorgt Cambuur zege: 'Beetje teleurgesteld dat ik niet startte'
Statistieken

STER reclame