PSV verslaat Cambuur, schrikt van tackle op Madueke

Bekijk de samenvatting van PSV-SC Cambuur

PSV heeft SC Cambuur in de tweede speelronde van de eredivisie met 4-1 verslagen. Een zware tackle op smaakmaker Noni Madueke deed de Eindhovenaren even schrikken.

Drie dagen voor de return tegen Benfica koos coach Roger Schmidt er opnieuw voor om diverse spelers rust te gunnen. Madueke, André Ramalho, Ibrahim Sangaré, Mario Götze en Philipp Max begonnen op de bank en Armando Obispo, Jordan Teze, Davy Pröpper, Mauro Júnior en Bruma hadden een basisplaats.

Bijzonder doelpunt uit hoekschop

Met Cambuur als tegenstander kon PSV zich dit permitteren, al deden de bezoekers in het openingskwartier goed mee. Issa Kallon kreeg twee behoorlijke kansen.

Al snel stelde PSV orde op zaken. Pröpper kopte PSV uit een corner van Cody Gakpo in de 18de minuut op voorsprong. Het was voor PSV het eerste doelpunt uit een corner in 2021, na 135 hoekschoppen zonder doelpunt.

• ANP
    Davy Pröpper wordt gefeliciteerd met zijn 1-0 voor PSV tegen Cambuur
    Het moment waarop Davy Pröpper de 1-0 voor PSV maakt
    Eran Zahavi viert zijn 2-0 voor PSV tegen Cambuur
  • ANP
    Noni Madueke wijst naar aangever Jordan Teze na zijn 3-0 voor PSV tegen Cambuur

Drie minuten later volgde de tweede treffer. Eran Zahavi schoot uit een counter met een krullend schot fraai raak na een hakje van Bruma. Vlak voor rust miste Zahavi een kans op de 3-0. Met een 2-0 stand stuurde Schmidt in de tweede helft met Madueke, Ryan Thomas en Yorbe Vertessen voor Gakpo, Mauro Júnior en Zahavi drie verse krachten het veld in.

Madueke verder ondanks tackle

Madueke toonde direct zijn klasse. Hij ontving de bal van Teze, dribbelde van rechts naar binnen en schoot met links in de hoek. Achterin gaf PSV in de tweede helft steeds meer ruimte weg. Michael Breij schoot net naast en in de 66ste minuut was het raak. Alex Bangura stoomde weer eens op aan de linkerkant en verraste PSV-keeper Joël Drommel in de korte hoek.

Verder liet PSV het niet komen (Olivier Boscagli maakte er met een enorme uithaal zelfs nog 4-1 van), maar met een harde tackle op het linkerbeen van Madueke deed Cambuur-invaller Marco Tol de Eindhovenaren toch beven.

Noni Maduke

De schade viel ogenschijnlijk mee. Madueke speelde de wedstrijd gewoon uit en had nog wat dribbels in de benen. Zijn deelname aan de wedstrijd van dinsdag tegen Benfica lijkt daarmee niet in gevaar, al was Schmidt er nog niet gerust op.

"Het lijkt geen groot probleem", zei Schmidt over de enkel van Madueke. "Hopelijk is hij morgen in orde. Het was een harde tackle, misschien een penalty en een rode kaart. Of hij dinsdag kan spelen, weet ik niet."

Kijk hieronder naar de reacties van Roger Schmidt, Davy Pröpper, Cambuur-speler Alex Bangura en Cambuur-trainer Henk de Jong.