Jack Grealish en Rodri

City bezorgt Arsenal nieuwe dreun, Chelsea en Liverpool spelen gelijk

Arsenal heeft ook de derde wedstrijd van het Premier League-seizoen verloren. Op bezoek bij het machtige Manchester City ging de ploeg van trainer Mikel Arteta kansloos onderuit: 5-0. Na 12 minuten stond het al 2-0. Chelsea en Liverpool speelden met 1-1 gelijk en leden zo beide voor het eerst dit seizoen puntenverlies.

Arsenal heeft na drie wedstrijden nog geen punt gepakt en nog geen doelpunt gemaakt. In de eerste twee duels van het seizoen werd er verloren van Brentford en Chelsea. Alleen in de League Cup wist de ploeg te winnen (6-0 van Championship-club West Bromwich Albion).

Dramatisch

De wedstrijd in het Etihad Stadium begon dramatisch voor de Londense formatie. Al na zes minuten kon City-aanvoerder Ilkay Gündogan vrij inkoppen na een voorzet van Gabriel Jesus. En zo'n vijf minuten later was het alweer raak. Bernardo Silva slingerde de bal in het zestienmetergebied en zag dat alles en iedereen de bal miste. Ferran Torres stond vervolgens helemaal vrij om binnen te schieten.

Tien minuten voor rust ging het weer mis voor Arsenal. Granit Xhaka kreeg een rode kaart na een vliegende tackle op João Cancelo. Scheidsrechter Martin Atkinson greep eerst naar geel, maar bedacht zich snel en stuurde de middenvelder van Arsenal - die Cancelo overigens niet blesseerde - van het veld.

Xhaka wordt van het veld gestuurd

De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. Manchester City ging een gemakkelijke middag tegemoet. Jesus bepaalde de ruststand op 3-0 (na een mooie actie van Jack Grealish) en direct na rust maakte Rodri de vierde.

Arsenal speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met een man minder, maar de ploeg hield de schade nog enigszins beperkt. Torres maakte nog wel zijn tweede van de middag (5-0), maar de score had veel hoger kunnen uitvallen. Manchester City miste kans op kans.

Chelsea en Liverpool hadden beide hun eerste twee wedstrijden gewonnen en deden in het onderlinge duel niet veel voor elkaar onder.

De Londenaren dachten na een doelpunt van Kai Havertz met een 1-0 voorsprong halverwege de kleedkamers op te zoeken, maar op slag van rust leek de wedstrijd te kantelen.

Reece James voorkwam met een handsbal op de doellijn een treffer van Liverpool. Dat kwam James op een rode kaart te staan en Liverpool kreeg een strafschop, die feilloos benut werd door Mo Salah.

Chelsea-doelman Édouard Mendy

Toch hield Chelsea knap stand, vooral dankzij Édouard Mendy, die deze week nog uitgeroepen werd tot beste keeper van het afgelopen Champions League-seizoen. Ook Chelsea kreeg nog kansen om als winnaar van het veld te kunnen stappen, maar daarbij was Alisson, de doelman van Liverpool, een sta-in-de-weg.