In Alblasserdam is afgelopen nacht een explosie geweest bij een woning. Er raakte niemand gewond. Het huis aan de Boezem werd recent gesloten in het onderzoek naar de ontvoering van een onschuldige man begin augustus. In het huis woont het echte doelwit van die ontvoering.

De explosie had een gat geslagen in een deur van de woning:

Explosie bij woning in Alblasserdam

Uit voorzorg werd nog een andere woning gesloten aan de Merelstraat. Daar is vannacht ook een explosief gevonden, in de brievenbus. Het is onschadelijk gemaakt, schrijft Rijnmond.

Het Openbaar Ministerie kan nog niet bevestigen of de explosieven te maken hebben met de eerdere dreigementen en de ontvoering.

Op straat

Een 56-jarige man uit Hoofddorp werd begin augustus ontvoerd. Kort daarna hield de politie zes verdachten aan in Gouda. Een paar dagen later werd daar ook de bus gevonden waarmee het slachtoffer was ontvoerd. Maar de man bleef spoorloos.

Na de ontvoering stapte een man uit Alblasserdam naar de politie om te melden dat hij mogelijk het echte doelwit was. Zijn huis aan de Boezem werd toen al afgesloten om afrekeningen te voorkomen. Ook een tweede woning werd uit voorzorg gesloten.

Een week na de ontvoering werd de onschuldige man achtergelaten op straat in Delft. Hij bleek te zijn mishandeld. Sindsdien zijn geen nieuwe aanhoudingen verricht.

De politie vermoedt dat de incidenten te maken hebben met de onderschepping van een grote lading cocaïne uit Ecuador op 28 juli in de haven van Antwerpen. Het onderzoek loopt nog.

Buurtbewoners zijn geschrokken van de explosie. "Ik zat rechtop in mijn bed en ik dacht meteen aan dat huis. Het komt nu wel heel dichtbij", zegt een bewoner die vlak bij het bewuste pand woont tegen Rijnmond.

"Ik voel me niet veilig meer na vannacht en ik reken dat de mensen die daar woonden ook aan. Zij brengen de hele buurt in gevaar", zegt een ander. "Die explosie vannacht is echt niet het laatste wat wij ervan gaan merken. Als het pand in de fik gaat of wordt gesloopt is de buurt van de ellende af."

Locoburgemeester Arjan Kraijo (CDA) is vandaag de wijk in gegaan om met bewoners te praten. Hij benadrukt dat de gemeente met de politie en het Openbaar Ministerie in gesprek is over de maatregelen die genomen worden in de wijk en rondom het gesloten pand.

STER reclame