De Van Assendelftstraat in Delft
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Vrouw bij wie ontvoerde man aanbelde: 'Dachten aan studentengrap'

"We dachten eerst dat het een studentengrap was." De bewoonster van het adres in Delft bij wie de ontvoerde man uit Hoofddorp vannacht aanbelde, is er nog niet helemaal van bekomen. "Er belt nooit iemand aan om 00.45 uur."

De 56-jarige man uit Hoofddorp werd vorige week donderdag ontvoerd op de meubelboulevard in Cruquius in de gemeente Haarlemmermeer. Kort na de ontvoering hield de politie zes verdachten aan in Gouda. Een paar dagen later werd ook de bus waarin hij was meegenomen teruggevonden in Gouda, maar het slachtoffer bleef tot vannacht spoorloos.

De man is vannacht op de Van Assendelftstraat in Delft uit een auto gezet. Daarop belde hij bij meerdere woningen aan om hulp te vragen.

Er wonen hier best wat studenten in de straat, dus eerst dacht ik aan een grap, maar toen heb ik toch maar opengedaan.

Bewoonster Van Assendelftstraat, Delft

"Hij heeft bij mij aangebeld, en bij alle bovenburen", zegt de bewoonster tegen Omroep West. "Er wonen hier best wat studenten in de straat, dus eerst dacht ik aan een grap, maar toen heb ik toch maar opengedaan." Ook haar bovenbuurvrouw kwam naar beneden. Toen ze inzagen dat het geen grap was, belden ze meteen de politie. "Die was er binnen vijf minuten."

De bewoners doen geschrokken hun verhaal:

'Hij riep dat hij ontvoerd was, ik dacht: die is dronken'

De twee vrouwen hebben er slecht van geslapen. "Het was een korte nacht. Mijn baby heeft ook nauwelijks geslapen, en die moet ik nu verzorgen." De overburen hebben daarentegen niks gehoord. "Hier? Normaal horen we alles, want dit zijn best gehorige huizen, maar vannacht hebben we er doorheen geslapen."

De politie heeft sporenonderzoek gedaan in de straat. De ontvoerde man is onderzocht in het ziekenhuis en is inmiddels weer bij zijn familie. Er zijn nog geen andere verdachten aangehouden.

Advertentie via Ster.nl