Pro Shots
NOS Voetbal

Ook tijdens potje padel gaat het met Arne Slot ’90 procent’ over voetbal

Hij neemt zich weleens voor om het over iets anders te hebben met zijn voormalige trainer en oud-ploeggenoot, wanneer ze hun zinnen verzetten tijdens een potje padel. Maar ook dan gaat het met Arne Slot "negentig procent van de tijd" over voetbal, zegt Etiënne Reijnen in gesprek met NOS Langs de Lijn.

De oud-voetballer van onder meer AZ, SC Cambuur en FC Groningen staat nu samen met hem op de padelbaan, maar leerde hem kennen als ploeggenoot bij PEC Zwolle in het seizoen 2009/2010. En bij Cambuur had de nu 34-jarige Reijnen, sinds vorig jaar zomer voetballer-af en nu werkzaam als jeugdtrainer bij PEC, met Slot te maken in diens rol als assistent-trainer.

Pro Shots
Arne Slot (voor, tweede van links) en Etiënne Reijnen (staand, tweede van links) in 2010 bij - toen nog - FC Zwolle

Tijdens die gesprekken gaat het natuurlijk vooral over Feyenoord, waar Slot sterk is begonnen aan zijn eerste seizoen. Had Reijnen gedacht dat hij dat in zo'n korte tijd kon bewerkstelligen in Rotterdam-Zuid? Lachend: "Het zou heel makkelijk zijn als ik zou zeggen: ja, dat had ik gedacht. Toen ik hoorde dat hij naar Feyenoord ging, dacht ik 'oei, pittige uitdaging'."

"We kennen allemaal het financiële plaatje van Feyenoord; ze kunnen niet kopen wie ze willen. Vorig jaar was het qua resultaat op zich aardig, maar was er kritiek op het spel. Om dat om te zetten, is niet makkelijk. Arne was daar gelijk enthousiast over, zag het als een fantastische uitdaging."

Het gaat Slot en Feyenoord vooralsnog voor de wind. Na twee eredivisieduels staat de ploeg bovenaan - met zes goals voor en nul tegen - en ook plaatsing voor de groepsfase van de Conference League kan de ploeg bijna niet meer ontgaan. Het spel oogt bovendien fris en attractief. Reijnen ziet daarin de hand van Slot.

"Hoog druk zetten, aanvallende backs. Dat is wel waar Arne voor staat. Hij is heel duidelijk in communiceren. Ik denk dat spelers precies weten wat hij wil zien. Zo was hij als speler zelf ook."

Pro Shots
'Arne is heel duidelijk in communiceren. Ik denk dat spelers precies weten wat hij wil zien'

Reijnen denkt terug aan de tijd dat hij samen met Slot op het veld stond: "Arne was een speler die heel goed wist wat hij nodig had om het beste tot zijn recht te komen. Daar was hij ook specifiek met medespelers mee bezig: constant communiceerde hij met hen zodat hij in zijn kracht kwam te spelen. Dat is absoluut een kwaliteit van hem en neemt hij ook mee als trainer."

Waar Slot op het voetbalveld zijn ploeg vooral naar overwinningen leidt, moet hij op de padelbaan weleens zijn verlies nemen. Zoals afgelopen week. "Toen heeft hij overigens wél verloren", wilde Reijnen toch nog even vermelden met een lach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl