De politie onderzoekt de berm op de plek waar Tamar werd gevonden ANP

Het lichaam van de 14-jarige Tamar is verplaatst, kort nadat het meisje uit Marken vorig jaar dodelijk werd geraakt door een auto. Dat concluderen verkeersongevallenanalisten volgens advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra.

Het Openbaar Ministerie (OM) besloot in juni de bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Duitsland, niet te vervolgen voor haar dood. De man had naar eigen zeggen niet door dat hij over het meisje heenreed. Hij kreeg wel een boete van 1500 euro omdat hij niet op de weg lette; hij had volgens justitie op de navigatie van zijn mobiele telefoon gekeken en was daardoor afgeleid.

Het OM heeft het scenario dat het meisje was versleept wel onderzocht, maar er zou geen dna van de inzittenden op het meisje zijn gevonden. Diekstra zegt desgevraagd dat er op dit moment nog onderzoek wordt gedaan door andere deskundigen, onder meer door een forensisch patholoog. Het is nog niet bekend of de familie overgaat op vervolgstappen; ze wachten dat vervolgonderzoek af.

Diekstra zei in juni al dat hij het strafdossier "grondig" ging bestuderen. "Dit om na te gaan hoeveel aanleiding er is om verdere vervolging rondom deze doodrijding af te dwingen."

Ruzie over bedtijd

Tamar vertrok vorig jaar in de nacht van 25 juli van huis omdat ze niet naar bed wilde. Haar lichaam werd later langs de dijk tussen Monnickendam en Marken gevonden.

STER reclame