1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
@laurinevriessen
NOS Wielrennen

Van Riessen mag Japans ziekenhuis verlaten en vliegt zaterdag naar huis

Laurine van Riessen vliegt zaterdag vanuit Japan naar huis. De 34-jarige baanwielrenster herstelde de afgelopen twee weken van een heftige valpartij tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Aan die valpartij hield Van Riessen meerdere gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een klaplong over.

Volgens haar vriend en baanwielrenner Matthijs Büchli is uit scans gebleken dat Van Riessen niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven. Ze is ook voldoende aangesterkt om naar Nederland te kunnen vliegen.

Laurine van Riessen raakte in een bocht uit balans, botste tegen de Britse Kart Marchant op en ging hard onderuit op de keirin.

Van Riessen was twee weken geleden al positief over haar herstel. "Ik heb een heftige crash gehad, maar op zich gaat het allemaal goed. Er wordt goed voor me gezorgd. Nu is het wachten totdat het allemaal weer is geheeld."

Ondanks haar verwondingen dacht Van Riessen nog niet aan definitief stoppen met baanwielrennen. "Ik wil zeker nog wel door tot de WK volgend jaar in Parijs, maar ik moet nu eerst kijken hoe snel dit allemaal geneest. Wat mij betreft waren het wel mijn laatste Spelen, helaas."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl