NOS Nieuws

2524 nieuwe besmettingen, gemiddeld lichte stijging

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2524 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 281 minder dan gisteren, maar gemiddeld is sprake van een lichte stijging.

De afgelopen zeven dagen zijn namelijk 4 procent meer besmettingen geregistreerd vergeleken met de zeven dagen ervoor.

Sinds de tweede helft van juli daalde het aantal coronabesmettingen, nadat het aantal coronabesmettingen enige tijd ongekend hard was gestegen. Tijdens die 'discopiek' werden op 16 juli meer dan 11.000 besmettingen gemeld.

Daarna begon het aantal coronabesmettingen weer te dalen, maar de afgelopen weken nam de snelheid van die daling af. Nu is die steeds langzamere daling dus een lichte stijging.

Hoewel hogere besmettingscijfers nu tot veel minder ziekenhuisopnames en doden zullen leiden, met dank aan de hoge vaccinatiegraad, zijn stijgende cijfers volgens het RIVM toch slecht nieuws.

Afgelopen dinsdag zei RIVM-epidemioloog Susan van den Hof over de afvlakking van de daling: ""We hadden dit liever anders gezien, want we zitten nu nog steeds hoger dan voor de besmettingspiek van begin juli."

Iets drukker op IC, rustiger in rest ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 672 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 681), van wie 220 op de IC (gisteren: 212), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden 6 overleden covid-patiënten gemeld. Dat is evenveel als het gemiddelde afgelopen week. Het gemiddeld aantal coronadoden per dag is momenteel stabiel.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 170 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 169.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl