NOS Sport

Mercedes trekt stekker uit Formule E, toekomst De Vries ongewis

Het team van de kersverse wereldkampioen Nyck de Vries, Mercedes-Benz, trekt zich na volgend seizoen terug uit de Formule E. Na drie jaar deelname aan de elektrische raceklasse vindt de Duitse autofabrikant het wel mooi geweest.

Mercedes-Benz EQ Formula E Team, zoals het team volledig heet, heeft aangekondigd aan het einde van het achtste seizoen de stekker uit de elektrische raceklasse te trekken. Om strategische redenen, stelt de organisatie in een statement.

De Duitse autofabrikant heeft als doel om aan het einde van dit decennium volledig elektrisch te willen opereren en die ontwikkelingen in de koningsklasse, de Formule 1, toe te passen.

"In de toekomst zullen wij ons gaan concentreren op de Formule 1. Daar kunnen we onze technologieën testen in de meest intense competitie in de autowereld", zegt topman Markus Schäfer.

Het nieuws komt kort nadat De Vries het eerste officiële wereldkampioenschap Formule E heeft gewonnen. Op zijn sociale media laat de Nederlander weten het vertrek van zijn team te betreuren, maar ook uit te kijken naar het laatste seizoen.

De Vries heeft een aflopend contract bij Mercedes, of hij met een jaar gaat verlengen is nog niet bekend.

F1-stoeltje

Dinsdag vertelde de autocoureur nog altijd te dromen van een stoeltje in de Formule 1 en dat door zijn winst in de Formule E er weer nieuwe deuren worden geopend. In het geruchtencircuit gaat rond dat De Vries voor 2022 aan Williams gelinkt wordt.

"Ik weet ook dat je het in de hand hebt of je daar (in de Formule 1, red.) komend seizoen een plekje krijgt. Of met deze wereldtitel de Formule 1 een stapje dichterbij is gekomen? Het opent in ieder geval deuren. Het winnen van kampioenschappen draagt bij aan de kansen die je krijgt", zei de coureur dinsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl