Bayern München verslaat Borussia Dortmund en verovert Duitse Supercup

Bekijk de samenvatting van de Duitse Supercup: Borussia Dortmund - Bayern München

Bayern München heeft voor de negende keer in de clubgeschiedenis de Duitse Supercup veroverd. De regerend landskampioen was met 3-1 te sterk voor Borussia Dortmund, de bekerwinnaar van vorig seizoen.

Bij Borussia Dortmund begon Donyell Malen op de bank. De aanvaller, die deze zomer overkwam van PSV, mocht in de tweede helft invallen en kreeg ruim een halfuur speeltijd.

Donyell Malen begint op de bank bij de Duitse Supercup

Het was een open eerste helft in het Signal Iduna Park, de thuishaven van Borussia Dortmund. De eerste grote kans was voor Bayern München. Kingsley Coman kwam vrij voor Gregor Kobel, maar schoot de bal hoog over het doel.

Aan de andere kant van het veld kwam Marco Reus oog in oog te staan met Manuel Neuer. De doelman van de bezoekers kon met zijn rechterbeen de bal nog net naast tikken.

Lewandowski, Müller en Haaland

Ook Robert Lewandowski miste een grote kans, maar vijf minuten voor rust was het alsnog raak voor de Pool. Hij kopte een voorzet van Serge Gnabry hard en laag het doel in, buiten bereik van doelman Kobel.

Robert Lewandowski viert het openingsdoelpunt in de Duitse Supercup

Vlak na rust was het opnieuw raak voor Bayern. Een overstapje van Lewandowski gaf Thomas Müller de gelegenheid de 2-0 binnen te schieten. Erling Haaland dacht niet veel later iets terug te doen, maar de Noor stond nipt buitenspel vlak voordat hij de bal langs Neuer het doel in had geschoven.

Dortmund-aanvoerder Reus wist de aansluitingstreffer wel te maken. Hij krulde de bal van buiten de zestien op fraaie wijze langs doelman Neuer. De overwinning zat er echter niet in. Lewandowski profiteerde van slordig uitverdedigen van de thuisploeg en besliste op die manier de wedstrijd.