Robert Lewandowski

Lewandowski gaat direct verder met scoren, maar Bayern verspeelt wel punten

Bayern München heeft in het nieuwe Bundesliga-seizoen direct punten laten liggen. Borussia Mönchengladbach hield de landskampioen op 1-1. Bayern kende een povere oefencampagne met drie nederlagen en een gelijkspel.

Gladbach begon gretig en kwam snel op 1-0 door Alassane Pléa, die een vloeiende aanval afrondde. Bayern werd beter naarmate de eerste helft vorderde en vlak voor rust scoorde Lewandowski met een volley.

De Pool had eerder schoten gestopt zien worden door doelman Yann Sommer, die op het EK met Zwitserland in de kwartfinales na strafschoppen werd uitgeschakeld door Spanje. Lewandowski kreeg ook na rust kansen, maar kon Sommer niet voor een tweede keer passeren.

Geen penalty

Gladbach was gevaarlijk via aanvoerder Lars Stindl en invaller Marcus Thuram, de zoon van voormalig Frans international Lilian Thuram, en claimde een penalty, maar de VAR zag geen overtreding van Dayot Upamecano.

Teleurstelling bij Alphonso Davies (Bayern München)