NOS Nieuws

RIVM: 2275 nieuwe coronabesmettingen, meer covidpatiënten in ziekenhuis

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2275 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 6 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests nog maar weinig: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2345 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 9 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 703 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 671), van wie 199 op de IC (gisteren: 200), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De grafiek toont de laatste dagen een licht stijgende tendens.

Bij het RIVM werden 6 overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, hetzelfde aantal als een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 171 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 163.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl