Alexandr Vinokoerov
NOS Wielrennen

Eerder ontslagen Vinokoerov terug als teambaas van Astana

Alexander Vinokoerov keert in 2022 terug als teambaas van Astana. De 47-jarige Vinokoerov zal zich opnieuw gaan bezighouden met de sportieve leiding en het vastleggen van nieuwe renners en staf, zo laat de wielerploeg weten in een persbericht.

De oud-wielrenner werd deze zomer vlak voor de Tour de France nog uit zijn functie ontheven door de ploeg uit Kazachstan. Vinokoerov werd om "persoonlijke redenen" aan de kant gezet. Destijds meldde de ploeg in een persbericht dat Vinokoerov wel betrokken zou blijven.

Het WorldTour-team maakte maandag verder bekend dat Astana ook volgend jaar als hoofdsponsor aan de ploeg verbonden blijft. Eerder deze maand trok het Canadese bedrijf Premier Tech zich na vijf jaar terug als medesponsor. De Kazachse aandeelhouder gaat nu als enige eigenaar en naamgever van het team door.

Slechte prestaties

Astana beleeft tot nu toe een matig seizoen. Het team boekte tien overwinningen, waaronder de etappezeges in de Dauphiné van Alexey Lutsenko en de Ronde van het Baskenland met Alex Aranburu en Ion Izagirre.

Astana hoopt de op korte termijn de samenstelling van de ploeg voor volgend jaar rond te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl