Een door de aardbeving verwoest hotel in Les Cayes
NOS NieuwsAangepast

Rode Kruis opent gironummer voor slachtoffers aardbeving Haïti

Het Rode Kruis heeft gironummer 5125 geopend voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Haïti. Daarbij zijn ten minste 724 mensen om het leven gekomen, is zondagmiddag bekendgemaakt. Er zijn zeker 2800 gewonden en een onbekend aantal mensen wordt nog vermist.

De aardbeving in het zuidwesten van het land had een kracht van 7,2. Daarna volgden verschillende naschokken, waarvan de zwaarste volgens Amerikaanse geologen een kracht had van 5,8. Het gaat dagen duren voor de omvang van de schade duidelijk is, zegt het hoofd van hulporganisatie Save the Children in Haïti.

Kerken stortten in tijdens mis

Het Rode Kruis helpt bij zoekacties in de regio's rondom de steden Les Cayes en Jérémie, waar de schade het grootst is. "Kerken stortten daar in tijdens de ochtendmis en het is waarschijnlijk dat er mensen vastzitten onder het puin", laat de hulporganisatie weten.

Het Rode Kruis zorgt ook voor onderdak, acute medische zorg en psychosociale ondersteuning. In de Dominicaanse Republiek heeft de hulporganisatie goederen klaarliggen om 4500 mensen mee te kunnen helpen.

Het zuidwesten van Haïti is zwaar getroffen door de aardbeving:

'Ik keek voor me en zag dat de grond bewoog en dat alles viel'

Het zuidwesten van Haïti wordt morgen mogelijk opnieuw getroffen door natuurgeweld. Het Amerikaanse orkaancentrum NHC verwacht dat dan de tropische storm Grace aan land komt, met zware regenval.

Tennisster Osaka schenkt prijzengeld

De Japanse tennisster Naomi Osaka heeft aangekondigd dat ze haar prijzengeld van het WTA-toernooi in Cincinnati doneert aan de slachtoffers van de aardbeving. Haar vader komt uit Haïti.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl