Remco Evenepoel
NOS Wielrennen

Eindzege Evenepoel in Denemarken, Almeida blijft leider in Polen

Remco Evenepoel heeft de eindzege in de Ronde van Denemarken te pakken. De Belg van Deceuninck-Quick Step zag in de afsluitende tijdrit zijn leiderstrui niet meer bedreigd worden. In de Ronde van Polen behield ploeggenoot João Almeida ook de leiding in een tijdrit.

De 21-jarige Evenepoel, die in de koninginnenrit de leiderstrui greep, bleef op het parcours in Frederiksberg de Deen Søren Kragh Andersen nipt voor met één seconde. Derde werd De Deen Mads Pedersen op 0,06. Mike Teunissen was op de zesde plaats de beste Nederlander op 20 seconden.

In het algemeen klassement eindigde de Deen Pedersen als tweede, voor Teunissen en Nick van der Lijke. Voor Evenepoel is het na de Ronde van België zijn tweede grote zege in 2021. De Belg viel uit in de Ronde van Italië.

Vorig jaar viel Evenepoel in de Ronde van Lombardije in een ravijn. Hij liep daarbij een bekkenbreuk en een kneuzing aan zijn rechterlong op. In de Giro maakte het toptalent na 266 dagen zijn rentree in het wielerpeloton.

Tijdrit in Polen prooi voor Cavagna

De Portugees João Almeida werd in de zesde en voorlaatste etappe van de Ronde van Polen, een individuele tijdrit over 19,1 kilometer, tweede achter zijn Franse ploeggenoot Remi Cavagna.

João Almeida in de tijdrit

Almeida, Portugees tijdritkampioen, had in het klassement voor de tijdrit 0,02 voorsprong op de Sloveen Matej Mohoric, die in Katowice 0,18 langzamer was. Michal Kwiatkowski, vierde op 0,21, gaf 0,06 toe op Almeida.

De 26-jarige Cavagna, vorig jaar Frans kampioen tijdrijden, maar dit jaar slechts 23ste omdat hij de hitte slecht verdroeg, won dit jaar ook de tijdrit in de Ronde van Romandië. Hij werd ook Frans wegkampioen bij voor hem beter (minder warm) weer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl