Remco Evenepoel met de champagne
NOS Wielrennen

Evenepoel grijpt de macht in Denemarken, leider Almeida wint in Polen

Remco Evenepoel heeft in de derde rit van de Ronde van Denemarken de macht gegrepen. De Belg van Deceuninck-Quick Step bekroonde in de koninginnenrit van Tonder naar Vejle een fraaie solo van 17 km met de zege en de leiderstrui. Een schoonheidsfoutje (hij koos op 32 km van de finish een verkeerde afslag) deerde de sterke Evenepoel niet.

De Belg sloot weer aan bij het uiteengevallen peloton en plaatste zijn beslissende aanval op de Kiddesvej (een korte klim met een stijging van maximaal 21%), die in de finale drie keer beklommen werd.

Zijn landgenoot Tosh Van der Sande werd op 1.29 tweede. Nick van der Lijke en Mike Teunissen volgden op 1.32.

Joao Almeida viert zijn ritwinst

Klassementsleider João Almeida heeft na de tweede ook de vierde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Portugees van Deceuninck Quick Step was na 159 kilometer koers de sterkste van de eerste groep.

Attila Valter, Larry Warbasse, Dylan Teuns, Marco Canola en Quinten Hermans gingen al snel op avontuur en reden een maximale voorsprong van vier minuten bijeen. Valter had van de vluchters de sterkste benen, maar ook de Hongaar werd op de 4 kilometer lange slotklim, met stroken van ruim 14%,weer ingelopen.

Almeida's ploeggenoot Mikkel Frolich Honoré viel op de slotklim aan, maar de Deen werd kort voor de meet ingerekend, waarna de eindsprint van Almeida het krachtigst bleek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl