NOS Voetbal

Depay op valreep ingeschreven voor La Liga na salarisverlaging Piqué

Een dag voor de eerste competitiewedstrijd heeft Barcelona enkele aankopen kunnen inschrijven voor La Liga, onder wie Memphis Depay. In de afgelopen dagen waarschuwde de club ervoor dat de salarishuishouding met de nieuwe spelers het salarisplafond zou overschrijden. Hierdoor zouden zij buiten de boot vallen.

Nu verdediger Gerard Piqué akkoord is gegaan met een salarisverlaging, zo maakte de club bekend, is er genoeg ruimte om naast Depay ook Eric Garcia en Rey Manaj in te schrijven. Het verscherpte salarisplafond is het gevolg van de financiële regels van La Liga en de penibele financiële situatie van Barcelona.

Alle Spaanse clubs dienen in mei hun huishoudboekje te overleggen. Daarin staan de cijfers van de afgelopen jaren, maar bovenal de prognoses voor komend seizoen. Op basis van die gegevens komt La Liga met een budgetlimiet voor spelers en staf. Doorgaans komt dat budgetlimiet neer op 70 procent van de inkomsten.

Gerard Piqué

Sinds de coronapandemie draait Barcelona stukken minder omzet, wat verlaging van het salarisplafond tot gevolg heeft. De spelers uit de selectie van vorig seizoen konden hoe dan ook worden ingeschreven, maar de hoge salarissen van enkele topspelers zorgden ervoor dat er voor nieuwe aankopen ruimte moest worden gemaakt.

De club is ook in onderhandeling met Sergio Busquets en Jordi Alba over verlaging van hun salaris.

De Jong op tijd fit

Er was meer goed nieuws voor de Catalanen. Frenkie de Jong lijkt op tijd fit voor het competitieduel van zondag met Real Sociedad. De international kampte met een kuitblessure en leek ook een vraagteken voor Oranje, dat begin volgende maand voor een aantal cruciale WK-kwalificatiewedstrijden staat.

De middenvelder traint echter weer mee en is door bondscoach Louis van Gaal ook opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Barcelona opent zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Voor het eerst sinds maart 2020 mogen er weer fans aanwezig zijn in Camp Nou. In totaal mogen er 29.803 naar binnen, maar tot voor kort waren er nog geen 19 duizend kaarten verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl