Robert Mühren en Sonny Filip Stankovic

ADO Den Haag wint op tweede speeldag ook bij Volendam

ADO Den Haag heeft ook in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie overtuigend gewonnen. In Volendam kende de ploeg van trainer Ruud Brood geen problemen met de plaatselijke FC: 1-3. Een week eerder, tijdens de ouverture van jaargang '21-'22, rekenden de Hagenaars ook al af met Jong Ajax.

Aan de vertrouwde Dijk kon Volendam de nare smaak van de eerste speelronde niet wegspoelen. In het treffen met FC Eindhoven van een week eerder keken de Volendammers na negentig minuten spelen nog tegen 1-2 voorsprong aan, maar eindigde het duel door een late Brabantse treffer uiteindelijk onbeslist (2-2).

Vrijdag de dertiende

Op vrijdag de dertiende kreeg de ploeg van trainer Wim Jonk opnieuw een bittere pil te slikken. Volendam kwam via Denso Kasius op voorsprong, maar zag na tien minuten doelman Filip Stankovic met een rode kaart naar de kleedkamer vertrekken.

Rode kaart voor Volendam-keeper Sonny Filip Stankovic

ADO Den Haag profiteerde negen minuten later dankbaar van de uitsluiting van de Volendamse sluitpost. Thomas Verheydt, de bebaarde aanvaller die een week eerder met een treffer ook al een flink aandeel had in de 2-0 zege op Jong Ajax, zette de Hagenaren naast de thuisploeg. Daarna was het Boy Kemper die de gasten vier minuten voor rust op voorsprong zette: 1-2.

Zonder al te veel inspanningen hield ADO die voorsprong in de tweede 45 minuten vast. De tien spelers van wat in het vissersdorp aan het IJsselmeer met enig chauvinisme ook wel het Nieuwe Oranje wordt genoemd konden geen vuist maken. ADO Den Haag breidde de score zelfs uit, nadat Sem Steijn vanaf de strafschopstip de marge naar twee treffers bracht en de eindstand op 1-3 bepaalde.

FC Emmen nog zonder winst

ADO degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie, evenals FC Emmen. Die degradant wacht na twee speelronden nog op de eerste zege. De ploeg van trainer Dick Lukkien verloor thuis van FC Eindhoven: 0-1. Jasper Dahlhaus maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt.

FC Emmen, waar Jeff Hardeveld in de slotfase nog rood kreeg, was het seizoen begonnen met een 1-1-gelijkspel tegen Telstar.

VVV Venlo, dat ook degradeerde, verloor vrijdagavond met 2-1 bij TOP Oss.

Gert-Jan Verbeek heeft een moeizame start bij Almere City. Na de 2-1 nederlaag bij Jong Ajax kwam zijn ploeg op de tweede speeldag niet verder dan 1-1 tegen Jong FC Utrecht.