Yannick Leliendal en DJ Buffonge

Naar transfer smachtende Giakoumakis ziet VVV en NAC gelijkspelen

Georgios Giakoumakis is nog altijd speler van VVV-Venlo, maar smacht naar een transfer. Zonder de Griekse topscorer van afgelopen seizoen (26 goals) opende de eredivisiedegradant zijn eerstedivisieseizoen met een 2-2 gelijkspel tegen NAC Breda.

Technisch manager Stan Valckx van VVV wil logischerwijs het onderste uit de kan voor Giakoumakis, die een jaar geleden voor twee ton van AEK Athene naar De Koel kwam.

Diverse clubs informeerden bij Valckx naar de transfervoorwaarden van de voetballer, maar niemand wil vooralsnog het door VVV verlangde bedrag van vijf miljoen euro op tafel leggen.

Het Zwitserse FC Basel lijkt nu de volgende club die een poging onderneemt voor Giakoumakis, aangezien mede-clubeigenaar David Degen momenteel in Venlo verblijft. Wordt vervolgd.

Raar eigen doelpunt Rösler

NAC-spits Ralf Seuntjens stapte in 2019 van de Venlonaren over naar De Graafschap, maar werd door VVV voor dit duel nog bedankt voor z'n diensten. Tien minuten later opende hij bij z'n NAC-debuut de score op aangeven van Jethro Mashart. Uit een vrije trap bracht Brian Koglin VVV langszij.

VVV verspeelde in de slotfase de winst. De ploeg van trainer Jos Luhukay kwam na rust met 2-1 aan de leiding door een raar eigen doelpunt van Colin Röseler, die de bal op onbeholpen wijze achter zijn eigen doelman Olij tikte.

Boris van Schuppen hielp NAC Breda in blessuretijd aan de gelijkmaker.

De huldiging van Georgios Giakoumakis als topscorer van de eredivisie op 7 juli

ADO Den Haag begon het seizoen met een zege. Het team van trainer Ruud Brood, die vorig seizoen met de club uit de eredivisie degradeerde, met 2-0 van Jong Ajax.

ADO Den Haag kreeg tegen het matig spelende Ajax, waar trainer John Heitinga debuteerde, gaandeweg de eerste helft het overwicht en kwam via goede voorzetten van Sem Steijn en pegels van Vicente Besuijen en Cain Seedorf dicht bij de 1-0.

Steeds had Gorter, die vorig jaar namens Go Ahead Eagles liefst 25 keer de nul hield, echter een antwoord. De Haagse druk hield aan en via Amar Catic (met een droog schot) werd het 1-0.

Keeper Jay Gorter hield Dhoraso Moreo Klas van het scoren en na enkele kansen voor Ajax kopte de Haagse nieuweling, en nu al publiekslieveling, Thomas Verheydt raak.

Vreugde bij de spelers van ADO Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl