Lionel Messi en Kylian Mbappé
NOS Voetbal

Messi traint voor het eerst bij PSG, dat aan uitbreiden van stadion denkt

Lionel Messi heeft vandaag kennisgemaakt met zijn nieuwe collega's bij Paris Saint-Germain, onder wie het Nederlandse talent Xavi Simons. Later trainde de Argentijnse vedette met zijn teamgenoten.

Messi stond voor het eerst op het veld sinds het veroveren van de Copa América met Argentinië. Zaterdag speelt PSG de competitiewedstrijd tegen Strasbourg, maar voor de steraanvaller komt dat duel waarschijnlijk nog te vroeg.

Zijn komst van Barcelona is mede mogelijk gemaakt met zogeheten 'fan tokens', cryptomunten van PSG. De club liet weten dat de tokens deel uitmaken van het 'welkomstpakket' van Messi en beschikbaar waren gesteld door socios.com, de aanbieder van de cryptomunten van de club.

PSG heeft niet gecommuniceerd hoe groot het bedrag aan cryptomunten is, maar meldde wel dat de Argentijn er een 'groot aantal' heeft gekregen. De volledige financiële overeenkomst is niet bekendgemaakt.

Eigenaren van 'fan tokens' hebben een stem in kleine beslissingen over hun club. Naast PSG hebben ook onder meer FC Barcelona, Juventus en Manchester City deze cryptovaluta uitgebracht.

Parc des Princes

Na de komst van Messi denkt PSG nog meer over het uitbreiden van stadion Parc des Princes. "Ik hou van Parc des Princes", zei PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi tegen de zender Europe1. "Maar voor onze fans en voor de toekomst van de club moet de capaciteit van het stadion worden vergroot."

De stad Parijs staat positief tegenover de plannen om het stadion te moderniseren. Momenteel bedraagt de capaciteit zo'n 48.500 toeschouwers. Die moet uiteindelijk 55.000 tot 60.000 worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl