Christiaan Varenhorst (l) and Steven van de Velde (r)
NOS Sport

Beachvolleybalduo Varenhorst/Van de Velde stunt tegen wereldkampioen

Het Nederlandse beachvolleybalduo Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde heeft donderdag een knappe zege geboekt op de EK beachvolleybal in Wenen. Het duo won van de Russische wereldkampioenen Vjatsjeslav Krasilnikov en Oleg Stojanovskij, die tevens zilver wonnen op de Olympische Spelen in Tokio.

Eerder versloegen Varenhorst en Van de Velde de Italianen Jakob Windisch/Samuele Cottafava (2-1), waardoor ze vanuit de groepsfase direct doorstomen naar de tweede ronde.

De Nederlandse mannen zijn sowieso goed begonnen aan de EK en hebben allen de groepsfase al overleefd.

Stefan Boermans en Yorick de Groot wonnen van het Oostenrijkse duo Alexander Huber/Christoph Dressler (2-0). Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren te sterk voor het Duitse duo Nils Ehlers/Simon Pfretzschner met 2-0. Later op de dag is er nog een Nederlands onderonsje als Boermans en De Groot tegen Brouwer en Meeuwsen spelen.

Ook Nederlandse vrouwen beginnen goed

Katja Stam en Raïsa Schoon plaatsten zich in het vrouwentoernooi voor de tweede ronde. In drie sets waren ze te sterk voor het Italiaanse duo Marta Menegatti/Viktoria Orsi Toth (19-21, 21-14, 15-13).

Woensdag verloren Stam en Schoon hun eerste wedstrijd van het Zwitserse duo Esmée Böbner/Zoé Vergé-Depré met 0-2, waardoor ze nog een wedstrijd in de eerste ronde moesten winnen om de tweede ronde te kunnen bereiken.

Katja Stam en Raïsa Schoon

De twee andere Nederlandse duo's, Madelein Meppelink/Sanne Keizer en Marleen van Iersel/Pleun Ypma, hadden zich al wel meteen geplaatst voor de tweede ronde door allebei de groepswedstrijden te winnen.

De tweede ronde bij de vrouwen wordt op vrijdag gespeeld. Keizer en Meppelink spelen dan tegen het Duitse duo Sandra Ittlinger/Kim Behrens. De andere wedstrijd is een Nederlands onderonsje tussen Van Iersel/Ypma en Stam/Schoon. De winnaars gaan naar de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl