Sanne Keizer, die samenspeelt met Madelein Meppelink, in actie bij de Spelen

EK beachvolleybal: alle Nederlandse vrouwenduo's door naar knock-outfase

De Nederlandse beachvolleybalsters zijn de Europese kampioenschappen in Wenen goed begonnen. Alle drie de duo's hebben de groepsfase overleefd. De mannen komen donderdag voor het eerst in actie.

Madelein Meppelink/Sanne Keizer en Marleen van Iersel/Pleun Ypma wonnen twee groepswedstrijden en gaan naar de tweede ronde, terwijl Katja Stam en Raïsa Schoon slechts één wedstrijd wonnen en het toernooi vervolgen in de eerste ronde.

De beachvolleyballers hebben geen medailles meegenomen uit Tokio. De Olympische Spelen verliepen wat dat betreft teleurstellend voor de Nederlanders. Twee weken na het olympische toernooi kan er sportieve revanche worden geboekt bij het EK. In 2018 wonnen Meppelink en Keizer de Europese titel.

Meppelink/Keizer versloeg eerst Friedl/Pfeffer uit Oostenrijk (2-0). Daarna werd het Duitse duo Bieneck/Schneider ook verslagen (2-1). Van Iersel/Ypma won van Lethonen/Ahtiainen uit Finland (2-1) en Ceynowa/Gruszczynska uit Polen (2-0). Stam/Schoon maakte het na de nederlaag tegen het Zwitserse vrouwenduo Böbner/Vergé-Dépré (0-2) goed door te winnen van Strauss/Strauss uit Oostenrijk (2-0).

Voor de Nederlandse mannen begint het toernooi donderdag. Dan is ook de eerste ronde van het knock-outschema bij de vrouwen.